spot_img
spot_img
N24Priče iz dijasporeStatistika Hrvatske katoličke misije Luzern za 2021. godinu

Vijesti

Statistika Hrvatske katoličke misije Luzern za 2021. godinu

PODIJELITE ČLANAK

STATISTIKA 2021. godina

“Protekla 2021. godina je bila obilježena pandemijom koronavirusa. Zbog raznih mjera i ograničenja brojna su događanja u misiji Luzern morala biti prilagođena, odgođena ili otkazana. Izostala su tako naša druženja u misijskom centru, hodočašća, probe pjevanja, susreti mladih, susreti djece, blagoslov obitelji, veće proslava (Majčin dan, Pokladna zabava, Nikolinjska proslava, Cromin – susret ministranata, obljetnica Vukovara, Božićni koncert itd.) Sve mogućnosti koje su nam pak bile dopuštene nastojali smo iskoristiti. Posebno nam je bilo stalo svim vjernicima omogućiti sudjelovanje na misnim slavljima i drugim molitvenim susretima.

Za pomoć pri organizaciji misnih slavlja zahvaljujem P. Christophu, s. Ani Mariji, Slavici, Ani Mariji, Rozaliji, Veroniki, Mihaeli i mladima za glazbeno animiranje svetih misa. Zahvala sakristanu, čitačima, ministrantima, snimateljima i fotografima. Hvala tajnici, domaru, članovima misijskog vijeća, dečkima za dežuranje na ulazu, zajednici žena za adventske vijence i dekoracije, te čišćenje misijskog centra… Hvala svim vjernicima za razumijevanje i potporu u protekloj godini.

Hvala za djelatnu ljubav u našim dobrotvornim akcijama – posebno stradalima u potresu. Uz vjernike misije Luzern u akciju su se uključile pojedine domaće župe i institucije, pripadnici različitih vjera i naroda, kao i naši sunarodnjaci iz drugih dijelova Švicarske. Zahvalan Bogu za sve dobro što smo učinili predočavam vam ovo kratko izvješće sa željom i molitvom da se Kraljevstvo Božje ubuduće i po nama širi.

Fra Branko Radoš, voditelj misije”, stoji u Facebook priopćenju HKM Luzern.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img