spot_img
spot_img
N24VijestiSvijet(VIDEO) Putin u Moskvi pred punim stadionom održao govor, pogledajte što je...

Vijesti

(VIDEO) Putin u Moskvi pred punim stadionom održao govor, pogledajte što je rekao

PODIJELITE ČLANAK

Predsjednik Rusije Vladimir Putin održao je govor na prepunom stadionu Lužniki u Moskvi, na događaju koji označava obilježavanje osme godine od aneksije Krima, prenosi Reuters.

Stadion je bio preplavljen ruskim zastavama i slovom “Z” koji je postao simbol invazije ruskih vojnih snaga na Ukrajinu koja je započela 24. veljače.

Na stadionu u Moskvi je obilježena osma godišnjica referenduma o državnom statusu Krima i Sevastopolja, uz natpise “Za svijet bez nacizma”, “Za Rusiju”, “Za predsjednika”.

Putin je pozdravio vojnu invaziju u Ukrajini, ponovo je nazivajući “specijalnom operacijom”, te tvrdeći da je njen cilj spasiti lokalno stanovništvo “od patnje od genocida”.

– Znamo što treba da uradimo, kako i po koju cijenu. I apsolutno ćemo ostvariti sve naše planove. Ljudi koji su živjeli i žive u Donbasu također se nisu slagali s državnim udarom 2014. godine. Protiv njih su organizirane vojne akcije. Blokirani su i podvrgnuti sistemskom granatiranju. To je ono što se zove genocid. Svrha operacije je spasiti naše ljude od toga – poručio je Putin.

Zanimljivo, dok je Putin govorio, državna televizija Rusije je nakratko prekinula njegov govor i pokazala ranije snimljene snimke patriotskih pjesama, ali se Putin kasnije vratio u eter. Glasnogovornik Kremlja Peskov Dmitry je rekao da se radilo o tehničkim problemima, prenosi Reuters.

n24.ba

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img