spot_img
spot_img
N24MagazinZanimljivostiEvo što možete koristiti za zastrašivanje golubova: Posebno ih straši ova boja...

N24

Evo što možete koristiti za zastrašivanje golubova: Posebno ih straši ova boja cvijeća

PODIJELITE ČLANAK

Golubova u mnogim hrvatskim gradovima ima na pretek. Ove zdepaste ptice znaju biti iritantne jer se gnijezde na kućama, gdje onda redovno ostavljaju svoj izmet i prave buku, a u vrtovima mogu napraviti i štetu. Stručnjaci imaju jedan trik za micanje golubova s vašeg posjeda.

Golubove naime straši jedna specifična boja cvijeća, a radi se, kako Mirror prenosi, o bijeloj. “Mnoge ptice imaju bijelu boju u svom perju kako bi pokazale jedna drugoj da postoji opasnost pred njima, pa bi sadnja raznog bijelog cvijeća oko područja koja želite zaštititi mogla biti dovoljna da odvratite ptice od slijetanja”, pišu iz Vrtnog centra Sefton Meadows.
Među najboljim cvijećem za “strašenje” golubova su petunije, hortenzije i bijele ruže, a pomažu i lobelije, božuri i tratinčice. Poznat je i trik postavljanja visećih reflektivnih predmeta, poput ogledala ili CD-a.

Ogledala bi mogla uzrokovati požar

“Također možete kupiti “traku za zastrašivanje” koja proizvodi isti učinak. Budite oprezni s ogledalima posebno sunčanih dana jer bi koncentrirano svjetlo u suhom vrtu moglo predstavljati rizik od požara”, pišu iz vrtnog centra.
Na nekim mjestima u gradu postavljaju se i šiljci koji golubima sprječavaju slijetanje i gradnju gnijezda. Vrane su navodno dovoljno inteligentne da mogu iščeprkati i krasti šiljke koji nisu dovoljno čvrsto pričvršćeni za površinu.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

spot_img
Pročitajte još
spot_img
spot_img