N24ReceptiKlasična juha od rajčice: jednostavno, mirisno i domaće

N24 Recepti

Klasična juha od rajčice: jednostavno, mirisno i domaće

PODIJELITE ČLANAK

Klasična juha od rajčice: jednostavno, mirisno i domaće

Ako tražite jednostavan, a ukusan recept koji grije dušu i vraća sjećanja na djetinjstvo, juha od rajčice savršen je izbor. Ova verzija spaja blage arome češnjaka, bogatstvo paradajz sosa i nježne začine u tanjuru punom utjehe. Priprema je brza i jednostavna, a rezultat – pravo malo gastronomsko zadovoljstvo.

Sastojci:

  • 500 ml paradajz sosa
  • 500 ml vode
  • 2 češnja češnjaka
  • 1 žlica brašna
  • 1 žlica maslaca
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • sušeni mažuran
  • sol i šećer po ukusu

Priprema:
Na tavi zagrijte maslac i maslinovo ulje, zatim dodajte sitno nasjeckani češnjak i kratko ga propržite dok ne zamiriše. Umiješajte žlicu brašna i pržite uz stalno miješanje dok ne poprimi zlatnu boju.

U smjesu dodajte paradajz sos pomiješan s vodom. Lagano posolite, dodajte prstohvat šećera i pustite da zavrije. Kad juha zakipi, spremna je za serviranje.

Posluživanje:
Prilikom posluživanja pospite juhu s malo sušenog mažurana koji će dodatno naglasiti okus i dati joj fini mirisni ton.

Ova juha idealna je za lagani ručak ili toplo predjelo. Poslužite je uz krišku kruha ili tostirani komadić sira za potpuni doživljaj domaće kuhinje.

Foto: net.hr

PODIJELITE ČLANAK
spot_img
spot_img

NAJNOVIJE

NAJČITANIJE

Pročitajte još