N24VijestiCrna kronikaKod Čazme teška situacija, hitne službe na terenu. Vakula komentirao rekordnu kišu

N24 Vijesti iz regije

Kod Čazme teška situacija, hitne službe na terenu. Vakula komentirao rekordnu kišu

PODIJELITE ČLANAK
Kupa u Karlovcu dosegnula osam metara

Kupa u Karlovcu je dosegnula osam metara, javlja reporterka HRT-a. Vodostaj u samom gradu za sada ne stvara probleme, no problemi su uzvodno od Karlovca – na ozaljskom području te nizvodno.

Na ogulinskom području, gdje se izlila rijeka Dobra, situacija je bolja. Unatoč visokom vodostaju, u gornjim tokovima Kupa će padati te će se dogoditi stagnacija. HRT izvještava da će do kraja dana Kupa u Karlovcu pasti.

Meteorolog Zoran Vakula za HRT je komentirao kišu koja je posljednjih dana neprestano padala.

“Ovoga rujna kiša kao da želi nadoknaditi propušteno u dosadašnjem dijelu godine. Nakon mjestimičnih rekorda u dnevnoj količini oborine početkom mjeseca, jutros su motritelji DHMZ-a zabilježili nove, još češće rekorde, premda mjerenja postoje dugi niz godina, ponegdje još od sredine prošloga stoljeća, kao primjerice u Ogulinu, gdje su jutros izmjerili 122 litre kiše po četvornome metru – najveću ikad izmjerena dnevnu količinu oborine na toj postaji.

Manje, ali također ekstremno izmjereno je i u Kutini – 92 litre, a još više u Delnicama – 141 litra te najviše u Crnom Lugu kod Risnjaka – čak 192 litre. Srećom, sljedećih će dana kiša većinom izostati ili će je biti samo rijetko i u malim količinama, a ni bura neće biti tako jaka kao danas, kada je u najvišem gorju pao i prvi snijeg nakon ljeta”, rekao je Vakula za HRT.

Teška situacija na području Čazme

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji su hitne službe i dalje na terenu. Kako javlja HRT, gotovo polovinu teritorija je poharalo nevrijeme, a situaciju otežava kiša.

Najteže je pogođeno čazmansko područje te će trebati proći još dosta vremena da se stanje vrati u normalnu.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još