N24VijestiBiHN24 VIJESTI DANA

N24 VIJESTI DANA

PODIJELITE ČLANAK

Procurili povjerljivi mailovi: Messi tražio nevjerojatne uvjete od Barcelone

Španjolski list El Mundo Deportivo objavio je povjerljive dokumente i mailove koje su razmjenjivali otac Lionela Messija i predstavnici Barcelone. Objavili su popis Argentinčevih nerealnih zahtjeva da ostane u klubu.

“Neka im mačevi vise nad glavama”, poruka je koju je Messijev otac navodno poslao svom odvjetniku. Tražili su novi trogodišnji ugovor uz niz nevjerojatnih uvjeta. Ti uvjeti uključuju bonus od 10 milijuna eura samo za potpis i jamstvo da će mu biti isplaćen sav novac kojeg se odrekne u korist kluba u teškim danima, ali uz tri posto kamata.

Plaća mu je trebala iznositi 75 milijuna eura godišnje, kao i ranije. Uz to, tražio je da mu se omogući odlazak iz kluba kada on to želi, uz simboličnu odštetu od 10.000 eura. Tako bi se ukinula odštetna klauzula od 700 milijuna za odlazak.

Argentinac je uz to tražio i privatnu ložu na Camp Nouu za obitelj Messi, kao i obitelj Luisa Suareza koji mu je dobar prijatelj te privatni avion kojim bi njegova obitelj mogla putovati u Argentinu tijekom praznika, prenosi Vecernji.hr.

Pregovori o novom ugovoru započeli su 2020. godine i vodili su se dosta dugo. Messi je godinu dana prije isteka ugovora tražio odlazak iz kluba, a nakon toga je izbila afera burofaks. Messi je tada u suzama napustio Barcelonu i potpisao za PSG.

Čavara: Masovni izlazak Hrvata na izbore jedini je odgovor, bojim se da će OHR dopustiti novu “platformu”

Plenković u New Yorku govorio o BiH: Na izborima je veliko pitanje zastupljenosti bh. Hrvata

agencije

Plenković je posebno pozdravio Hrvate iz Bosne i Hercegovine pri čemu nije propustio spomenuti i parlamentarne izbore za manje od dva tjedna na kojima je veliko pitanje zastupljenosti bosanskohercegovačkih Hrvata u tijelima BiH.

Predsjednik HUM-a u posjeti Saboru ŽSB i tom prilikom je uručio zahvalnicu predsjedatelju Sabora Josipu Kvasini

Nedavno su ove mlade osobe posjetile 50-tak obitelji a područja kantona i pomogli im na razne načine. Prošli tjedan su svečano otkrili “Spomenik ljubavi u Vitezu”.

Ali kako nam je rekao predsjednik Udruge Mateo Marić, ovo sve ne bi bilo moguće realizirati bez podrške dobročinitelja. Tako je danas ovo. Prilikom predsjednik Marić posjetio Sabor ŽSB-a i predsjedatelju Sabora gospodinu Josipu Kvasini uručio prigodnu zahvalnicu za sav doprinos radu Udruge.

Predsjedatelj Kvasina je naglasio kako će Sabor i dalje podržavati rad HUM-a u skladu sa svojim mogućnostima, a članovima i predsjedniku Mariću poželio još mnogo realiziranih projekata.

VITEZ: Potpisana tri ugovora za rekonstrukciju lokalnih prometnica

Danas je u prostorijama Općine Vitez načelnik Boris Marjanović sa suradnicima, predsjednikom OV Hidajetom Sivrom i pomoćnikom za poduzetništvo i lokalni razvitak Muhamedom Rebihićem primio predstavnike Federalnog ministarstva raseljenih i izbjeglih osoba.
Razlog sastanka bilo je potpisivanje tri ugovora kojima je omogućeno uvođenje u posao izvođačima

radova na tri projekta u Vitezu ukupne vrijednosti 282 307,oo KM.
Najvrjedniji ugovor iznosi 143 466,27 KM, a radi se o sanaciji lokalne prometnice u Starom Vitezu- dionica ulice 325. brdske brigade. Na ovoj dionici bit će rekonstruirana prometnica za motorna vozila, a bit će izgrađena i pješačka staza.

U Mjesnoj zajednici Krčevine realizirat će se projekt vrijedan 81 694,42 KM. Ovdje se radi o izradi asfaltne presvlake dionice puta- Ravni put i to kroz dvije dionice. Prva je nastavak na ranije urađenu asfaltnu presvlaku u duljini, a druga dionica je s gornje strane puta od Preočice i radit će se preko postojeće betonske podloge.
U MZ Kruščica izvršit će se sanacija i asfaltirane lokanog puta u vrijednosti 57 146,78 KM.

Za sve ugovorene radove Općina Vitez izdvojit će 61 338 KM, a ostatak se financira putem Federalnog ministarstva raseljenih i izbjeglih osoba, koji su u Vitezu u ovoj godini sufinancirali rekonstrukciju kanalizacijske mreže u MZ Dubravica.

Načelnik Marjanović je tijekom sastanka istaknuo dobru suradnju s Federalnim ministarstvom raseljenih i izbjeglih osoba te izrazio nadu kako će se ona nastaviti u razdoblju pred nama kroz realizaciju novih projekta.
Izvođač radova je Dobojputevi d.d. Doboj Jug.

Moguć rast cijene plina u FBiH, sve će se znati početkom listopada

Ilustracija

Federacija BiH cijenu plina za naredno tromjesečje od Gazprom Exporta može očekivati početkom listopada jer trenutna cijena plina važi do kraja trećeg tromjesečja, odnosno do 30. rujna, potvrdili su iz Energoinvesta d.d. Sarajevo.

– Energoinvest stalno pravi analize i modele mogućih situacija, ali davanje točnih informacija o cijenama u budućnosti prije nego što nam to potvrdi Gazprom nije moguće zbog svih poznatih okolnosti, ali prema svim prognozama i dalje se očekuje rast cijena – dodali su za Fenu iz te kompanije za uvoz plina u FBiH.

Milanović: Hrvatska treba biti glasnija kad je u pitanju status Hrvata u BiH

Reuters

Ruske nuklearne prijetnje nisu ništa novo i Hrvatsku ne trebaju zabrinjavati, rekao je u danas hrvatski predsjednik Zoran Milanović koji predviđa da će rat potrajati jer ga pred tamošnjom, ruskom javnosti Putin nikako ne smije izgubiti.

“Niti nas se pita niti u tome direktno sudjelujemo”, rekao je Milanović.

Prema njegovim riječima, iz tog razloga Hrvatska treba biti glasnija kad je u pitanju status Hrvata u Bosni i Hercegovini.

“Tu možeš, moraš i imaš svaku drugu moralnu i ustavnu obvezu”, rekao je Milanović.

Podignuta tužba protiv Trumpa i troje njegove djece

REUTERS

Glavna državna odvjetnica savezne države New Yorka Letitia James podnijela je u srijedu opsežnu tužbu protiv bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa, troje njegove odrasle djece i Trumpove organizacije, javlja CNN.

U tužbi se navodi da su Trumpovi bili uključeni u prijevaru koja je trajala više od desetljeća i zbog koje se obitelj bogatila.

Prema tužbi, Trumpova organizacija prevarila je zajmodavce, osiguranje i poreznu upravu napuhavanjem vrijednosti imovine koristeći zavaravajuće procjene. Kao optuženici su navedeni Donald Trump, njegova djeca Donald Trump Jr., Eric Trump i Ivanka Trump, bivši financijski direktor Trumpove organizacije Allen Weisselberg i drugi dugogodišnji direktor navedene kompanije Jeff McConney.

James traži 250 milijuna dolara navodno nezakonito stečenih sredstava i trajnu zabranu Trumpu i njegovoj djeci imenovanoj u tužbi da budu direktori tvrtke registrirane u državi New York.

PODIJELITE ČLANAK

NAJNOVIJE

Pročitajte još